february, 2022

01feb9:39 amJachthondenopleiding 2022 - Vlaams Brabant9:39 am

more

Event Details

Zoals elk jaar bekommert HVV Vlaams-Brabant zich om de opleidingskwaliteit van je jachthond. Ook in 2022 wordt een jachthondenopleiding georganiseerd door het gekende en hoog kwalitatieve team lesgevers.

HVV Vlaams-Brabant heeft dikwijls kunnen vaststellen dat de opleiding door de cursisten werd gesmaakt. Elk jaar nemen wij de op- of aanmerkingen van de cursisten door en waar nodig passen wij de vorm en inhoud van de opleiding aan. Elk jaar is het een puzzelen om de cursus een uitstraling, conform de verwachtingen van de cursisten te geven.

Dikwijls wordt er gezegd: ‘Mijn hond kent dat.’ Ja, maar toch, elke jachthond heeft een opleiding nodig. Jagen zit wel in zijn genen maar je moet het er kunnen uithalen. Via een aangepaste opleiding kan je dit correct naar bovenhalen, aanscherpen en afwerken. Leren wij je hond op: neen, dat doe je zelf. Je leert de gedragingen van je hond herkennen en begrijpen. Dat is de hoeksteen van de opleiding. Het je hond leuk maken, zodat hij met plezier je bevelen opvolgt.

Zij die denken dat het straffen, een hond naar een hoger niveau brengt, maken we wel duidelijk dat ze verkeerd zitten. Wij werken met beloning en niet met pijn of straffen. Een hond heeft een correcte maar aangename hand nodig, geen gefoeter of pijniging, dat loont toch niet. Roepen, foeteren en tieren is een teken van onmacht, een gezegde dat duidelijk maakt dat je verkeerd zit.

Na het doorlopen van de opleiding is menig cursist met zijn hond, zonder schroom op een jachtdag toegekomen en heeft na de getoonde prestaties de felicitaties in ontvangst mogen nemen. Niemand zal hun schampere opmerkingen maken, gewoon omdat hun hond doet wat men van een correcte jachthond verwacht. Je mag er zeker van zijn dat menig lovend woord de richting van je maatje zal gaan. Wat is er nu mooier dan je hond die correct zijn apport aan zijn baas komt afgeven. Een hond die een ganse jachtdag 100% presteert, hoe fier ben je dan wel niet.

Voorwaarden om deel te nemen

  • Ouderdom: geen beperkingen. Uiteraard is het eenvoudiger een jonge hond de bevelen aan te leren dan een oudere hond. Maar beiden kunnen een hoger niveau bereiken, alles is afhankelijk van de inzet en doorzetting van de baas.
  • Stamboekdocumenten: niet noodzakelijk. Wie zijn wij om je hond af te breken omdat die documenten ontbreken. Wij doen zeker geen afbreuk aan de stamboekwerking. Die heeft door de jaren haar belang aangetoond en heeft geleid tot het ontwikkelen van zuivere bloedlijnen en het uitschakelen van slechte en beperkende ontwikkelingen. Maar wees gerust je vriend en toeverlaat is welkom bij ons, de HVV sluit niemand uit.
  • Slechte gewoontes. Elke hond heeft zijn beperkingen, ook wij zijn niet allen topspelers. Ook wij hebben onze beperkingen. Door de opleiding ga je nu net die beperkingen en slecht gewoontes leren kennen en hierop adequaat reageren.
  • Ras: elke jachthond.
  • Lidmaatschap HVV: je moet lid zijn of worden van de vereniging.
  • Inentingen: bij de inschrijving wordt elke hond nagekeken op een correct opgevolgd inentingsprogramma.
  • Verzekering: heb je nodig.

Wij staan garant voor een begeleiding, zowel individueel als in groep. Iedereen komt aan bod. De opleiding wordt aangepast aan de mogelijkheden/beperkingen van elke deelnemer. Niemand wordt aan zijn lot overgelaten.

Inschrijven
Door mailing of briefwisseling op onderstaand adres en dit vóór 15 januari 2022. De cursus vangt aan begin februari 2022, het deelnemersveld is beperkt tot 20 deelnemers. Alle deelnemers worden verwittigd van de aanvangsdatum en agenda.

 

De cursus omvat tien lessen op de zondagen van 9.00u tot +/- 12.00u. Daarbij komt een infovoormiddag met betrekking tot de cursusinhoud en een EHBO-cursus voor honden. Na het doorlopen van de cursus nemen wij een test af, zodat je weet welk niveau jij en je hond bereikt hebben met de opleiding.

 

HVV Vlaams-Brabant
Demarsinstraat 32, 3012 Wilsele
E-mail: [email protected]

Time

(Tuesday) 9:39 am

Open WhatsApp
1
Hubertus Vereniging Vlaanderen
WhatsApp met Hubertus Vereniging Vlaanderen
X