november, 2023

11nov9:00 am11:59 pm50ste editie NIMROD ‘nationaal kampioenschap’ voor apporterende jachthonden9:00 am - 11:59 pm landgoed Mariënwaerdt

more

Event Details

50ste editie ‘nationaal kampioenschap’ voor apporterende jachthonden

 

  • zaterdag 11 november
  • landgoed Mariënwaerdt in Beesd

 

De beste jachthonden van verschillende rassen maken die dag uit welke hond voor een jaar lang de felbegeerde titel van Nimrod-winnaar mag dragen.

De strijd om de kwalificatie voor één van de startplekken is net losgebarsten. Pas eind oktober zal duidelijk worden welke honden in aanmerking komen voor een uitnodiging voor de 50ste editie van de Nimrod. Het doel van de Nimrod is om de beste jachthonden van het afgelopen wedstrijdseizoen op de proef te stellen met uitdagende apporteerproeven. De hond moet hierbij de aanwijzingen van de baas nauwgezet volgen, maar ook over oplossend vermogen  beschikken om bij apporten te komen waarbij hij veelal natuurlijke hindernissen op zijn pad treft.

Nabootsen jachtpraktijk

In de apporteerproeven wordt de jachtpraktijk in Nederland zo goed mogelijk nagebootst. Een deelnemende hond heeft dan te maken met geweerschoten, afleiding door andere honden, zwemmen door water en zoeken in dichte bosschages. Een goed opgeleide jachthond is onmisbaar voor de jacht. Hij stelt een jager in staat om aan zijn plicht te voldoen om wild snel op te sporen en binnen te krijgen, zodat onnodig dierenleed wordt voorkomen. Daarbij is het belangrijk dat ook de hond het wild voorzichtig en met respect behandelt.

Deelnemers eind oktober bekend

Eind oktober wordt bekendgemaakt welke honden worden uitgenodigd om de strijd aan te gaan om de Nimrod-Bokaal. Een ‘once in a life time’ kans, want iedere hond mag in zijn leven maar één keer aan de Nimrod deelnemen. Het wordt extra feestelijke editie en aangeklede editie op een unieke locatie, want een halve eeuw Nimrod mag niet ongemerkt voorbij gaan!

fotograaf:Robert-Jan Asselbergs

Time

(Saturday) 9:00 am - 11:59 pm

Location

landgoed Mariënwaerdt

Oude Waag 21, 4153 RC Beesd

Open WhatsApp
1
Hubertus Vereniging Vlaanderen
WhatsApp met Hubertus Vereniging Vlaanderen
X