Ophaalpunten

Context

Ontweidingsresten en slachtafval van everzwijnen mag je, in de huidige situatie van verhoogde waakzaamheid voor Afrikaanse varkenspest, niet zomaar achterlaten in de natuur. In plaats hiervan moet je deze binnenbrengen bij een erkend ophaalpunt. Dit afval wordt dan opgehaald en vernietigd door RENDAC.

Hoe werkt deze kaart?

Op de kaart hieronder staan alle erkende ophaalpunten weergegeven. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen WBE-ophaalpunten (groen) en ANB-ophaalpunten (roze). De ANB-ophaalpunten mogen enkel worden gebruikt voor everzwijnen geschoten in door ANB beheerde domeinen.

Klik op een punt om de details (het adres, de contactgegevens en de eventuele specifieke extra bepalingen rond de aanlevering van ontweidresten en slachtafval) te zien.

Afspraken aanbieden ontweidings- en slachtafval van everzwijn

  • Neem eerst contact op met de verantwoordelijke van het ophaalpunt en spreek met deze persoon af wanneer je de ontweidingsresten en het slachtafval kan komen aanbieden
  • Lever de ontweidingsresten en het slachtafval aan in een goed afgesloten en lekvrije plastic zak. Tip: geschikte zakken kan je aankopen bij leverancier Hobon nv of bij Rendac. Het gebruik van exact deze zakken is niet verplicht, maar de zak moet wel stevig en lekvrij zijn.
  • Enkel ontweidingsresten en slachtafval van everzwijn is welkom.

Kaart