Online meldpunt: zieke reeën

Om zicht te krijgen over de omvang van de vreemde ziekte die sinds kort onder de reeën sluimert, installeerde Hubertus Vereniging Vlaanderen een online meldpunt voor verdachte waarnemingen.

Het onderzoek gestart door Agentschap Natuur en Bos leverde vandaag nog geen specifieke oorzaken op die ziekte en sterfte onder de reewildpopulatie teweegbrengen. Wel werden virale en parasitaire infecties teruggevonden zoals longworminfecties en gastro-intestinale infecties. Bij een combinatie ervan worden de dieren heel ziek en sterven ze. (update: 04/08/2022)

Een zieke of verzwakte ree gespot? Een abnormaal sterfgeval ontdekt in het jachtrevier? Geef dan de specificaties door via onderstaand formulier. Hubertus Vereniging Vlaanderen gaat vervolgens aan de slag met de melding zoals gestipuleerd volgens het protocol.

Opgelet: sanitair afschot van een ziek dier is niet toegestaan in Vlaanderen. Afschot kan enkel binnen het kader van de gewone jacht op ree en binnen de geldende voorwaarden en openingstijden.

Invulformulier

Contact

Problemen met de melding? Contacteer de organisatie

📞 022420045

📧 [email protected]