Online meldpunt schade en vandalisme

In brand gestoken jachtkansels, zwerfvuil of zakken afval langs de weg, loslopende honden die het aanwezige wild laten opschrikken: vandalisme in het buitengebied kent vele vormen.

Belangenorganisatie Hubertus Vereniging Vlaanderen heeft daarom een online meldpunt opgezet op haar website, waar jagers schade en vernieling van jachteigendommen kunnen rapporteren, verstoring in jachtrevieren kunnen aangeven, en collega-jagers kunnen waarschuwen voor stroperij en illegale vangactiviteiten.

Met het verzamelen van de meldingen op één centrale plaats, wil Hubertus Vereniging Vlaanderen niet alleen zicht krijgen op de grootte van het fenomeen, maar ook het buitengebied een stuk veiliger maken door gerichte acties op poten te zetten, in samenwerking met de betrokken wildbeheereenheden. Ook het formuleren van structurele beleidsmaatregelen -door bijvoorbeeld veelgeplaagde zones in kaart te brengen- hoort tot de prioriteiten en mogelijkheden van de nieuwe applicatie.

Hoe het meldpunt gebruiken? Scrol naar beneden, tot aan het invulformulier, en geef de correcte beschrijving van overlast in. Wees zo concreet en gedetailleerd mogelijk.

Op de kaart worden de resultaten (geanonimiseerd) weergegeven. Bekijk de legende voor meer informatie over de gebruikte symbolen.

Nog dit: een melding via het HVV-meldpunt is niet hetzelfde als een melding aan officiële instanties zoals politie of gerecht. Laat bij vandalisme en vernietiging van jachteigendommen altijd een proces verbaal opmaken.

Invulformulier

Contact

Problemen met de melding? Contacteer de organisatie

📞 022420045

📧 [email protected]