february, 2019

07feb8:00 pmJonge Jagers Antwerpen thema avond: Bejagen van zwartwild8:00 pm Café De Graef

more

Event Details

Hallo Allemaal

Met onze nieuwjaarsreceptie van vorige maand hebben we de start van 2019 zeker niet gemist.
Onze volgende stamtoog zal doorgaan op donderdag 7 Februari 2019 bij café de Graef te Retie. Vanaf 19h30 ( Postelsebaan 34, 2470 Retie).

Thema avond bejaging van zwartwild

Het bejagen van zwartwild behoort tot de moeilijkste vormen van (grof)wildjacht die er bestaan. Niet alleen omdat ons inmiddels bijna overal inheemse zwartwild uiterst slim en inventief is, maar ook nog eens een keer omdat er vanuit overheid en jager beperkingen zijn opgelegd. Wat kan en mag er nu? Welke middelen staan er ter beschikking? Hoe pak ik de zwartwildjacht aan en, met name, hoe pak ik dit aan in een “nulstandgebied”. Wat kan ik doen én wat moet ik achterwege laten om succesvol zwartwild te bejagen (in een nulstandsgebied)?

Mike Heutink van jachtpraktijkopleidingen komt er een lezing geven over de bejaging van everzwijnen in een “nulstandgebied”. Als er na deze lezing nog genoeg “fut” over is, zal hij nog doorgaan met een lezing over nachtzicht/nachtrichtapparatuur.

Dit alles zal ongeveer ±2 uurtjes in beslag nemen, de lezing begint om 20h00.

Na de lezing is er nog genoeg tijd om na te praten, Mike brengt nog 2 andere personen mee die specialist zijn in “Gans tot Bord” en iemand voor “Biotoopverbetering”.

Meer info over Jachtpraktijkopleidingen:

Jachtpraktijkopleidingen geeft vervolgcursussen na het slagen van het jachtexamen,  o.a : Lokjacht, drijfjacht, schietvaardigheid op 100, 200, 300, 600 en 1000m, aanspreken van wild, … .

voor meer info kan je de website raadplegen: jachtpraktijkopleidingen.nl

Horrido en tot donderdag 7 februari !

Jonge Jagers Antwerpen.

 

 

Time

(Thursday) 8:00 pm

Location

Café De Graef

Postelsebaan 34, 2470 Retie

Open WhatsApp
1
Hubertus Vereniging Vlaanderen
WhatsApp met Hubertus Vereniging Vlaanderen
X