november, 2018

18nov10:00 amWBE Regio Lier - Sint Hubertusviering10:00 am Sint-Gummaruskerk (Lier)

more

Event Details

Sint-Hubertusviering te Lier

Sinds de 12e eeuw reeds wordt de heilige Hubertus, bisschop van Tongeren en Maastricht, aanbeden tegen hondenbeten, hondsdolheid en bezetenheid. Zo werd hij uitverkoren tot patroonheilige van de jagers en de wildbeheerders.

Ieder jaar opnieuw wordt Sint-Hubertus in de Sint-Gummaruskerk gevierd, georganiseerd door het Wildbeheer Regio Lier. De eucharistieviering zal plaats vinden op zondag 18 november om 10u., voorgegaan door deken Jan Verheyen en opgeluisterd door het jachthoornensemble Fugamus en het Gregoriaans koor.

In deze plechtigheid wordt er tijdens de offerande een prachtig wildtableau naar het altaar gebracht, dat samen met de Sint-Hubertusbroodjes wordt gewijd. Deze broodjes worden bij het verlaten van de kerk uitgedeeld. Er zullen ook verschillende jachtroofvogels te bewonderen zijn. Hondenbezitters mogen met hun viervoeters in de kerk.

Na de viering worden op het plein naast de kerk honden, paarden en andere dieren door de priester gewijd. Jaarlijks zorgen de Lierse Pijnders voor een leuke verrassing met één van de fabeldieren uit de reuzenstoet. Aansluitend volgt de wildverkoop per opbod, met als hoogtepunt de verkoop van een everzwijn. De jachthoornblazers zorgen voor muzikale ondersteuning bij een drankje en een hapje.

Vorig jaar mochten we 850 sympathisanten verwelkomen, die er samen met de jagers en natuurbeheerders een hoogdag van maakten.

Wij hopen u dit jaar ook te mogen begroeten.

 

 

Time

(Sunday) 10:00 am

Location

Sint-Gummaruskerk (Lier)

Kardinaal Mercierplein 8, 2500 Lier

Open WhatsApp
1
Hubertus Vereniging Vlaanderen
WhatsApp met Hubertus Vereniging Vlaanderen
X