Schaarbeek
Lambermontlaan 410, bus 1 - 1030 Brussel
[email protected]
Openingsuren: 09u - 17u
+32 (0)2 242 00 45
Bel ons
Home
Nieuws
Wetgeving
Vereniging
HVV
Wat doet HVV?
Plattelands TV
Activiteiten
Lidmaatschap
Provincies & WBE’s
De Vlaamse Jager
Jonge Jagers
Vacatures
Info
Bevraging biotoop
Culinair
Diersoorten
Meldingen
Projecten & Dossiers
FAQ
Algemene visie HVV
Webinar
Zoekertjes
Kaarten
Jachtloket
Jachtplannen
Jachtpraktijk
Ophaalpunten
Schadekaart wolf
Vandalisme
Wildziekten
Webshop
Accessoires
Allerlei
Kledij
Boeken
Borden en plaatjes
Honden Accessoires
Gekwalificeerd Persoon
Lidmaatschap
Contact
Login
Roulade van ree
Ingrediënten
stuk van de bil van een ree (platte bil)
champignons (beukenzwam / oesterzwam / shiitake)
peterselie
pancetta (gezouten varkensbuik)
look en sjalot
peper
lak op basis van Sint-Hubertusbier
Bereiding Lak van Sint-Hubertusbier
100 g suiker per liter bruin bier
laten inkoken tot een lichte stroop
Bereiding roulade
Versnijd de bil van het ree tot een mooi plat stuk en leg ze mooi open
Bak de sjalot aan met de look en laat de champignons kort meebakken.
Afkruiden met peper (zout is niet nodig gezien de pancetta al een zoutsmaak heeft)
Beleg de fijn versneden reebil met de pancetta en het aanbaksel van de afgekoelde champignons met de fijngesneden peterselie.
Rol de roulade mooi op en bind ze toe. Wrijf in met wat olijfolie en kruid af met peper en zout.
Bak of grill de roulade mooi bruin
Leg de gebakken roulade in een ovenschaal en glaceer met de gemaakt lak van Sint-Hubertusbier
Plaats de ovenschaal een 10 a 15min. in een voorverwarmde oven van 180° (tot de kern 50/55° bereikt)
Laat even rusten en snij de roulade aan
Werk af met een crème van knolselder en een blaadje jonge waterkers
Smakelijk eten…
Bekijk de aflevering van dit recept op Plattelands TV