Nieuws

Bericht uit Wallonië: verleng op tijd uw radiolicentie

De Waalse jagersorganisatie roept iedereen op die in januari of februari in Wallonië gaat jagen om hun radiolicenties te verlengen.  

Om de soort te reduceren zijn jagers in Wallonië verplicht om, in tegenstelling tot vroeger, ook tijdens de maanden januari en februari op everzwijn te jagen. Maar, waarschuwt de Waalse jagersvereniging: vergeet niet de radiolicentie te verlengen, die jagers gebruiken voor draagbare zendapparatuur, radio’s of halsbandzenders voor honden.

‘We hebben verschillende keren contact opgenomen met de verantwoordelijken van BIPT, om te verkrijgen dat we deze zenders, radio’s en halsbandzenders gratis zouden mogen gebruiken in januari en februari 2019’, legt RSHCB-voorzitter Benoît Petit uit. ‘Maar dat is helaas niet gelukt. BIPT geeft aan dat ze gebonden zijn aan een wetgeving die ze niet kunnen wijzigen, ook niet tijdelijk.’

Hoe in orde te zijn?

Jagers kunnen kiezen tussen 3 periodes : 2 maanden (januari en februari), 3 maanden ( oktober, november en december) of 5 maanden (januari, februari, oktober, november, december) in 2019.

1. Dien bij RSHCB een aanvraag voor een licentie in (voor een radio geblokkeerd op de 8 kanalen gereserveerd voor de jacht en/of een halsbandzender voor honden geblokkeerd op één kanaal).

2. Voer de betaling uit.

3. Bevestig de zelfklevende sticker met QR-code na ontvangst op of in de zender .

De verzending van de bestelde en betaalde vignetten gebeurt wanneer deze beschikbaar worden gesteld door BIPT.