Nieuws

Doe mee: Limburgse haagplantactie uitgebreid naar heel Vlaanderen

Elke jachtgroep in Vlaanderen kan voortaan plantgoed kopen tijdens de jaarlijkse haagplantactie van de Limburgse Jagersvereniging.

Maar liefst zestien kilometer haag werd in 2020 aangeplant met het plantgoed dat verdeeld werd door de Limburgse Jagersvereniging (LJV). Het merendeel daarvan werd gepot door Limburgse jagers en wildbeheereenheden uit de provincie, maar vorig jaar werd het kwaliteitsvol plantgoed ook geleverd buiten de provinciegrenzen, tot in West-Vlaanderen toe.

Het initiatief werd opgepikt door FACE, de Europese overkoepelende jagersvereniging, als project van de maand in het kader van hun Biodiversiteitsmanifest. Ook TV Limburg maakte een uitgebreide reportage over de plantactie.

Om die reden wil de LJV voortaan álle Vlaamse WBE’s en jagers de kans geven om van deze groepsaankoop gebruik te maken. De organisatie legt momenteel nog de laatste hand aan het aanbod en de prijzen, maar geïnteresseerden kunnen zich nu al vrijblijvend inschrijven voor het aanbod van 2021.

Voor alle duidelijkheid: het is geenszins de bedoeling om op lokaal vlak gelijkaardige initiatieven te vervangen, in tegendeel, elk actie die voor meer blijvende natuur in Vlaanderen zorgt verdient applaus. Maar door de schaalvergroting van de actie kunnen de inspanningen van de Vlaamse jager, die streeft naar een rijke biodiversiteit, nog meer in de picture gezet worden.

 

Concreet

Bent u of uw WBE geïnteresseerd om op de hoogte te blijven van deze haagplantactie? Stuur dan een email naar [email protected] met als onderwerp Haagplantactie 2021.

Vermeld in de email zeker uw contactgegevens:

  • Naam en Voornaam
  • Eventuele WBE waarvoor u optreedt
  • Telefoonnummer
  • Emailadres

Op die manier kunnen wij u steeds op de hoogte brengen van ons aanbod en de modaliteiten.