Nieuws

Eendenbroedkorven plaatsen: gratis brochure en instructiefilm

Hoe plaats ik een eendenbroedkorf op een correcte manier in mijn jachtrevier? Hubertus Vereniging Vlaanderen maakte een gratis brochure met handige tips, en een extra uitzending van Hubertus TV over het onderwerp.

Het aanleggen van extra broedplaatsen zorgt voor een supplementaire bescherming van de wilde eend en haar eieren. Bescherming die nodig is tegen predatie van vossen, rechtbekken of marterachtigen. Maar evengoed ook tegen extreme weersomstandigheden, zoals veel regen en wind.

Maar waar het plaatsen van eendenbroedkorven in Nederland een lange traditie kent, daar ontbreekt in Vlaanderen nog de nodige kennis. Toch willen Vlaamse jagers hun steentje bijdragen in het opkrikken van de lokale populaties door gerichte maatregelen te nemen. Vandaar dat Hubertus Vereniging Vlaanderen een gratis brochure maakte met handige tips & tricks.

 

 width=

(De volledige brochure in pdf-vorm downloaden kan door op deze link te klikken.)

 

Voor wie het allemaal graag uitgelegd krijgt, maakte Hubertus Vereniging Vlaanderen een extra uitzending over het onderwerp op Hubertus TV. Daarin gaat presentator Lore Joris in gesprek met ervaringsdeskundige Christoph Rutsaert, die in zijn jachtrevier in Aalter al enkele jaren experimenteert met eendenbroedkorven. Met succes trouwens.