Nieuws

Gezocht: bestuurders Jonge Jagers Vlaams-Brabant

De jongerenwerking van Hubertus Vereniging Vlaanderen in Vlaams-Brabant zoekt vrijwilligers om het bestuur te bevolken. Een unieke kans om ervaring op te doen.

Is het organiseren van workshops, info-avonden en allerhande jachtgerelateerde activiteiten jouw ding? Wil je andere jonge jagers helpen en tegelijkertijd zelf bijleren over het hele jachtgebeuren? Heb je zelf minder dan vijf jaar jouw eerste jachtverlof in handen en ben je woonachtig in Vlaams-Brabant? De Jonge Jagers afdeling Vlaams Brabant zoekt enthousiastelingen om mee in het bestuur te treden. Help mee de activiteiten bedenken, te organiseren en alles in goede banen te leiden en zo je eigen kennis en netwerk uit te bouwen.

Wie zijn de Jonge Jagers?

Iedere provincie heeft een Jonge Jagersafdeling, een onderdeel van Hubertus Vereniging Vlaanderen en de Provinciale Comités, geleid door enthousiaste vrijwilligers.

Wat doen de Jonge Jagers?

Afgestudeerden van de jachtopleiding wegwijs maken in het hele jachtgebeuren. Dit door middel van activiteiten zoals info-avonden over verrekijkers, warmtebeeldkijkers, wapens en munitie, enzovoort. Ook via het geven van workshops over hoe een stuk wild ontweiden en via kookavonden. Gastsprekers zoals medewerkers van Hubertus Vereniging Vlaanderen, schrijvers of andere personen met ervaring in de jacht komen graag spreken over een specifiek onderwerp tijdens de befaamde ‘stamtogen’.

Tevens worden allerhande grotere evenementen op poten gezet waarbij uiteraard iedereen welkom is!

Natuurlijk staat het hele team er niet alleen voor. Het centraal aanspreekpunt van Hubertus Vereniging Vlaanderen, het Provinciale Comité Vlaams-Brabant en de besturen van de Jonge Jagersafdelingen van andere provincies staan je graag bij.

Heb je ook zin om deel uit te maken van een leuk, geëngageerd team? Laat deze kans niet voorbij gaan en stuur je motivatie naar [email protected].

Wanneer is iemand een jonge jager? Twee opties

  1. Elke jager met een leeftijd tot 36 jaar. Het statuut ‘jonge jager’ eindigt op 31 december van het jaar waarin de betrokkene zijn 36ste verjaardag heeft gevierd.
  2. Elke jager ongeacht zijn leeftijd welke niet langer dan 5 jaar een jachtverlof heeft. Men kan aldus het statuut van BJ genieten gedurende 5 jachtseizoenen, te tellen vanaf het ogenblik waarop de betrokkene met succes het volledige jachtexamen heeft afgelegd.