Nieuws

Help mee aan wetenschappelijke studie over economische impact Belgische jachtsector

De Belgische jagerij voert een grootschalige studie uit naar de economische impact van de jachtsector. Doe mee en vul een eenvoudige vragenlijst in.

Hoeveel geld geven jagers uit aan hun passie? Wat zijn de grootste kosten? Wat is de prijs gemiddeld van een part? Hoeveel spendeert iemand aan wapens, jachtkledij en jachtattributen? Maar ook: wat zijn de opbrengsten van de overheid door wildbeheer?

Om al die vragen te beantwoorden, schakelt de jachtsector het internationaal gerenommeerde auditbureau PwC in, dat momenteel een grootschalige studie uitvoert naar de economische impact van de jacht in België. Door te weten te komen hoeveel middelen de jagerij genereert, kunnen de belangenorganisaties een grotere rol spelen in de besluitvorming.

Daarom doet Hubertus Vereniging Vlaanderen, een van de initiatiefnemers, een oproep aan alle leden en sympathisanten om deel te nemen aan de studie.

Hoe?
Simpel. Door een vragenlijst in te vullen, die peilt naar de financiële inspanningen van de individuele jager.

 

(Indien link 1 niet werkt, kopieer onderstaande url in een nieuw tabblad.)
https://forms.gle/hjfFYNmLgkvxtLcZ6

 

(Indien link 2 niet werkt, kopieer onderstaande url in een nieuw tabblad.)
https://forms.gle/UUd4nyMHt2DSjbMb7

 

Bent u én jager én organisator van jachtpartijen, gelieve dan beide vragenlijsten in te vullen.

Alles gebeurt anoniem. Met andere woorden: niemand anders, buiten PwC voor de analyse van de resultaten, kan de antwoorden lezen. Meedoen neemt ongeveer een kwartiertje in beslag. Niettemin, neem gerust alle tijd nodig om zo accuraat mogelijk de vragen te beantwoorden.

Waarom meedoen?

  • Ondersteun wetenschappelijk onderzoek
  • Verhoog de slagkracht van de jachtsector
  • Draag cruciale informatie aan zodat de Belgische jachtsector nog beter uw belangen kan dienen

 

De vragenlijst maakt onderdeel uit van een breder onderzoek van PwC, en loopt van donderdag 5 mei tot en met maandag 23 mei. Daarna sluit het onderzoek.

De studie is een initiatief van de verzamelde Belgische jachtsector en loopt simultaan in Vlaanderen en Wallonië.

‘Door zicht te krijgen op de economische omvang van de Belgische jachtsector, versterkt de jagerij haar eigen maatschappelijke positie’, legt HVV-directeur Geert Van den Bosch uit. ‘Jagers zijn een belangrijke economische speler. Dat valideren in objectieve cijfers verhoogt de slagkracht van HVV als belangenorganisatie in belangrijke discussies. Daarom ook is uw deelname van cruciaal belang.’