Nieuws

Internationale Vrouwendag – De Vlaamse Jaagster

Op acht maart is het traditiegetrouw Internationale Vrouwendag. Vrouwen over de hele wereld staan vandaag centraal en we vieren wat vrouwen bereikt hebben, vieren strijdbaarheid en solidariteit, en staan stil bij de strijd om gelijkwaardigheid, vrouwenrechten en onafhankelijkheid.

Binnen Hubertus Vereniging Vlaanderen en in de Vlaamse jachtsector zijn heel wat vrouwen actief. Sinds juni 2022 hebben we een eerste vertegenwoordiging van vrouwen binnen ons bestuursorgaan en zien we trots het aantal vrouwen stijgen. Op 7 jaar tijd is het aantal jagende vrouwen in Vlaanderen met maar liefst 50% gestegen. Van de deelnemers aan voorbereidende opleiding waarmee aspirant-jagers zich voorbereiden op het Vlaamse jachtexamen zijn er dit jaar 16% vrouwen.

Ter ere van alle vrouwen maakte Hubertus Vereniging Vlaanderen deze maand een speciale editie van haar ledenmagazine De Vlaamse Jager, voor één keer omgedoopt tot ‘De Vlaamse Jaagster’. Deze speciale editie werd gemaakt door een voor de gelegenheid volledig uit vrouwen bestaande redactie.

Het resultaat mag er zijn, een pracht van een editie die uitstraalt waar vrouwen voor staan, wat hun ervaringen en (jacht-)verhalen zijn, hoe zij de wereld zien en wat zij samen kunnen realiseren.

Hubertus Vereniging Vlaanderen is zeer trots op deze speciale editie ‘De Vlaamse Jaagster’, uniek in Vlaanderen en Europa en wenst alle vrouwen over de hele wereld, actief in of buiten de jachtsector een fijne internationale vrouwendag toe.

Leden van HVV kunnen de De Vlaamse Jaagster HIER digitaal lezen.