Nieuws

Officieel: jacht op ree vanaf 4 mei open in Vlaanderen.

Jagers mogen vanaf maandag 4 mei opnieuw op de reebok aanzitten, laat Hubertus Vereniging Vlaanderen weten.

Uitstekend nieuws: de gewone jacht op reebok is opnieuw toegestaan vanaf maandag 4 mei. Wie wil, kan dus morgenvroeg -één uur voor zonsopgang- al op pad. Dat laat Natuur en Bos officieel weten aan Hubertus Vereniging Vlaanderen. De aankondiging staat ook op de website van de administratie.

Daarmee komt een einde aan het algemene jachtverbod naar aanleiding van de coronacrisis. Eerder werden ook bijzondere bejaging en bestrijding opnieuw toegelaten, na meermaals aandringen van Hubertus Vereniging Vlaanderen.

Echter: er zijn enkele evidente maar belangrijke restricties aan de jacht op reebok verbonden.

Het jagen gebeurt namelijk ‘op individuele basis, in het gezelschap van mensen die onder hetzelfde dak wonen en/of bijkomend twee andere personen, als dit steeds dezelfde zijn’, aldus het agentschap.

Hubertus Vereniging Vlaanderen, die als belangenorganisatie opkomt voor de de rechten van jagers, benadrukt om de regels rond social distance absoluut te respecteren –de volksgezondheid staat voorop.

Bij deze weg wil de jachtsector zowel Vlaams minister-president Jan Jambon als bevoegd minister Zuhal Demir, en het Agentschap voor Natuur en Bos, danken voor de constructieve samenwerking in toch wel bijzondere tijden. De jagers voor hun geduld, hun begrip en hun vertrouwen in Hubertus Vereniging Vlaanderen.

Nog een vraag?
? Mail naar [email protected]
? Bel naar 022420045