Nieuws

Tragisch incident te Rutten

Hubertus Vereniging Vlaanderen nam vorige week via de media kennis van het overlijden van de 31 jarige Ken Moons, een metaaldetectist uit Tessenderlo.

Via de media vernemen wij dat een 48 jarige jager uit de Antwerpse Kempen verhoord werd en ondertussen door de onderzoeksrechter in voorlopige hechtenis werd genomen.

De gedachten van Hubertus Vereniging Vlaanderen gaan nu in de eerste plaats uit naar de familie en vrienden van het slachtoffer en wij betuigen ons oprecht medeleven met dit verlies.
Elk menselijk slachtoffer dat in onze samenleving te betreuren valt door het toedoen van een medemens – door welke oorzaak ook – vraagt om onderzoek, om introspectie, om maatregelen die herhaling kunnen voorkomen.

Hubertus Vereniging Vlaanderen zal zich daarom – zoals in het verleden – in de toekomst verder toeleggen op het informeren en sensibiliseren van haar leden rond het correct toepassen van de veiligheidsregels bij jachtactiviteiten. Veilige omgang met vuurwapens verdient steeds de hoogste aandacht van elke jager.

Wij roepen iedereen op om in dit dossier nu eerst en vooral de sereniteit te bewaren en het gerechtelijk onderzoek in alle rust te laten verdergaan zodat nadien de feiten duidelijk worden en de juiste conclusies kunnen getrokken worden.