Nieuws

TV programma Grillmasters

Hubertus Vereniging Vlaanderen, uw belangenverenging, werd door TV-zender Vier gevraagd om mee te werken aan het gloednieuwe programma “Grillmasters”,  onder meer door een testpanel van jagers samen te stellen die naast de beoordeling van de verschillende BBQ-gerechten ook voor de ingrediënten voor deze proef zouden zorgen. Op het menu stond wilde eend, wat voor de overgebleven duo’s  voor de nodige uitdagingen zou zorgen.

Zoals afgesproken waren wij op donderdag 31 augustus te gast bij de opnames van Grillmasters, waar wij na de perfecte ontvangst en het ontbijt op eendenjacht zouden gaan om de kandidaten van de nodige lekkere en vooral duurzame stukken wildbraad te voorzien!

Na de jacht konden wij even verpozen in de schaduw van de bomen, terwijl de kandidaten volop aan de slag gingen om zowel aan Peter en Seppe als aan ons hun meest creatieve creaties uit hun BBQ-toestellen te toveren.

Groentechef Seppe Nobels was zo onder de indruk van hoe de moderne jagerij in elkaar steekt, dat hij overweegt om zelf zijn eerste stappen in de jagerij te gaan zetten!

Enkel vanuit deze optiek, namelijk mensen waarvoor de jagerij een onbekende is op een eerlijke manier te informeren wat jagen werkelijk inhoudt was deze mooie dag reeds geslaagd. Dat kunnen we enkel bereiken door allen samen de boodschap te verkondigen en de jagerij onder de mensen te brengen.

Met Grillmasters zal de jacht dan ook bij vele Vlaamse huiskamers binnenkomen met een eerlijke boodschap. Door dit soort initiatieven kunnen we de mensen informeren wat onze levensstijl werkelijk inhoudt en zodoende het draagvlak voor een weidelijke jacht in Vlaanderen vergroten. Dat is een taak die uw belangenvereniging met plezier ten harte neemt, maar die tevens een verantwoordelijkheid is die op elke individuele jager rust, want enkel samen staan we sterk!

Kijk jij mee op donderdag 3 mei om 20u35 op VIER?