Nieuws

Corona Update: verstrengde maatregelen van kracht vanaf 29 oktober 2020

In tegenstelling tot wat gisteren door de Vlaamse Regering werd aangekondigd, gaan de verstrengde Corona-maatregelen niet in op vrijdag 30 oktober om 18u00, maar straks om middernacht (dus op 29 oktober).

Na een eerste lezing van het Ministerieel Besluit door HVV, hierbij een samenvatting van de impact op jacht en schadebestrijding in Vlaanderen:

  • de kern boodschap blijft: 1,5m afstand houden, mondmasker dragen indien de afstand van 1,5m tot een ander persoon niet gegarandeerd is;
  • elke samenscholing met meer dan 4 personen is verboden, dit slaat nu ook op jacht- en bestrijdingsactiviteiten. Je mag deze activiteiten dus met max. 4 personen uitvoeren.
  • organisatie via een feitelijke vereniging, vzw, WBE, … is niet langer voorzien, het maximum voor jacht- en bestrijdingsactiviteiten is 4 personen;
  • de nieuwe maatregelen gaan in op donderdag 29 oktober en eindigen op 19 november 2020.

Citaat relevant artikel:
Hoofdstuk 5 – Verplaatsingen en samenscholingen.
Art. 15. § 1. Behoudens andersluidende bepaling voorzien door dit besluit, zijn samenscholingen van meer dan vier personen, kinderen tot en met 12 jaar niet meegeteld, enkel toegelaten onder de voorwaarden voorzien en voor de activiteiten toegelaten door dit artikel.

Het HVV Draaiboek inzake jacht en de lijst met ‘veel gestelde vragen’ worden donderdag 29 oktober geactualiseerd en dan op onze website gepubliceerd – http://hvv.be/info/covid-19/

We rekenen op de medewerking van onze jagers om de opgelegde maatregelen strikt na te leven en zo de verdere verspreiding van dit virus in onze samenleving te vertragen en op termijn terug te dringen. Des te sneller deze maatregelen hun effect hebben, des te sneller we onze normale activiteiten zullen kunnen hervatten.

 

Tot slot – dit is een Federaal MB, geldig in heel België. Deze maatregelen treffen daarom ook de jacht in het Waalse Gewest.
Bij verdere vragen over de impact van Corona-maatregelen op jacht in Wallonië, consulteer dan de website van onze Waalse zustervereniging, de ‘asbl Wallonne du RSHCB’ – www.chasse.be